پنجشنبه 01 آذر 1403

۲۷ هزار شغل با احیاء واحدهای صنعتی راکد در کشور ایجاد شد/ بیش از ۳۰ درصد رشد سرمایه گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سال گذشته

ماموریت های شرکت شهرک های صنعتی استان بعنوان یک شرکت توسعه ای ( بخشی از ماموریت ها ):

سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و تدوین برنامه‌راهبردی جهت ایجاد و توسعه شهرکهای فناوری، مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و مجتمع های فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری؛

تسهیل و تشویق به منظور ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری با هدف رقابت پذیری شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان؛

پشتیبانی از تحقیقات کاربردی و توسعه ای در واحدهای صنایع کوچک؛

ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه، انتقال و نفوذ فناوری های جدید از طریق تقویت و مشارکت با بخش غیر دولتی؛

تسهیل و تشویق جهت ایجاد و توسعه مراکز R&D و مراکز نوآوری در سطح رشته های صنعتی؛

تسهیل، تشویق و بسترسازی در راستای ایجاد پیوند مناسب و ساماندهی بین صنایع کوچک، متوسط و بزرگ؛

برنامه ریزی همه جانبه برای تسهیل و تشویق صنایع کوچک برای تبدیل‌شدن به صنایع ‌متوسط و بزرگ؛

سیاستگذاری ، برنامه‌ریزی و تلاش برای ساماندهی زنجیره تأمین صنایع؛

تشویق و تسهیل برای ایجاد و توسعه موسسات و سازمان های پشتیبان و ارائه کننده خدمات تخصصی به صنایع؛

سیاستگذاری و برنامه‌ریزی جهت توسعه خوشه و شبکه های کسب و کار و صدور مجوزهای مورد نیاز؛

مشارکت در سیاست گذاری و برنامه ریزی برای طرحهای توسعه و عمران و تامین زیرساخت ها و امکانات زیربنایی بر اساس نیاز صنایع و در چارچوب قوانین بالادستی؛

همکاری با دستگاههای اجرایی تامین کننده زیربناها و خدمات مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی از قبیل وزارت نیرو، نفت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و ...؛

برنامه ریزی جهت توانمندسازی نیروی انسانی و پشتیبانی از برنامه های تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز صنایع؛

پایش صنایع کوچک و برنامه ریزی همه جانبه برای توسعه آنها؛

هدایت، نظارت و راهبری مطالعات و تحقیقات کاربردی برای رفع مشکلات پیش روی صنایع؛

تهیه و تنظیم اسناد بالادستی سازمان و توسعه صنایع کوچک کشور؛

سیاستگذاری و برنامه ریزی در زمینه مطالعات، طراحی، احداث و توسعه همه جانبه شهرکها و نواحی صنعتی و نظارت بر آنها؛

پیشنهاد قوانین و مقررات لازم برای بهبود فضای کسب و کار صنایع کوچک در چارچوب راهبردهای کلان تولیدی و تجاری کشور؛

پشتیبانی از توسعه بازار و همکاری‌های فنی و اقتصادی بین صنایع کوچک کشور با سایر کشورها؛

بسترسازی جهت توسعه و گسترش صادرات محصولات و خدمات تولیدی و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت شرکتهای تخصصی بخش غیر دولتی با هدف توسعه واردات و صادرات؛

مشارکت برای بهبود سیاستهای تجاری دولت با همکاری سایر سازمانهای متولی؛

بستر سازی جهت صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه ایجاد زیرساخت های سرمایه گذاری صنعتی (شهرکها و نواحی صنعتی) و صنایع کوچک؛

مدیریت تامین منابع مالی و سرمایه گذاری مورد نیاز و تلاش برای تامین وثیقه صنایع کوچک از طریق صندوق های ضمانت سرمایه گذاری؛

ایجاد زمینه‌های لازم برای راه اندازی، هدایت و توسعه سرمایه گذاری‌های بخش غیردولتی؛

سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت بر ایجاد مجتمع های کارگاهی، مراکز خدماتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی تحت مسئولیت؛

سیاست گذاری و برنامه ریزی در زمینه تدوین شرح خدمات، دستورالعملها و ضوابط و پیش نویس آئین نامه ها جهت ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی و نظارت بر آنها؛

سیاست گذاری و صدور انواع مجوزها و پایان کار ساخت و ساز شهرک های صنعتی، نواحی صنعتی،شهرک های فناوری،مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و واحدهای صنعتی؛

صدور و تمدید جواز تاسیس و پروانه بهره برداری شهرکهای صنعتی غیر دولتی و نظارت بر عملکرد آنها؛

سیاست گذاری و نظارت بر قیمت گذاری شهرکها و نواحی صنعتی؛

نظارت در خصوص خرید و تملک اراضی جهت ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی؛

برنامه ریزی جهت ارتقاء شاخص های محیط زیست از طریق نظارت بر مطالعات زیست محیطی شهرک ها و نواحی صنعتی و دریافت مصوبات با هماهنگی و تعامل با سازمان های متولی؛

بستر سازی جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه صنایع کوچک و مشارکت در ایجاد زیرساخت های صنعتی؛

  • 1400/02/28 - 18:15
  • - تعداد بازدید: 123
  • - تعداد بازدیدکننده: 123
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZVza
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ياسوج عنوان كرد:

۲۷ هزار شغل با احیاء واحدهای صنعتی راکد در کشور ایجاد شد/ بیش از ۳۰ درصد رشد سرمایه گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سال گذشته

علی رسولیان روز چهارشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: علی‌رغم دو چالش مهم تحریم‌ها و بیماری کرونا که محدودیت‌های جدی برای کشور فراهم کردند، اما با روی آوری به بومی سازی تلاش کردیم ظرفیت‌های داخلی را فعال کنیم.

168827795.jpg
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یک هزار و ۵۵۷ واحد صنعتی غيرفعال در کشور سال گذشته احیاء و ۲۷ هزار شغل جدید از محل احیای این واحدهای راکد ایجاد شد.
 
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، علی رسولیان روز چهارشنبه با بيان اين مطلب در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: علی‌رغم دو چالش مهم تحریم‌ها و بیماری کرونا که محدودیت‌های جدی برای کشور فراهم کردند، اما با روی آوری به بومی سازی تلاش کردیم ظرفیت‌های داخلی را فعال کنیم.
 
وی افزود: تحریم موجب شد برای مبادلات مالی و صدور کالا به سایر کشورها با مشکلاتی روبه‌رو شویم.
 
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه كرد: اثرات منفی بیماری کرونا بر بخش‌های مختلف کشور از جمله صنعت بر کسی پوشیده نیست و رشد اقتصادی برخی از کشورها در این دوران به زیر صفر رسیده است.
 
رسولیان ادامه داد: کشور ایران با این محدودیت‌ها و فشار در برابر این دو چالش مهم سربلند بوده و بر طبق آمار و گزارش‌های بخش‌های مختلف، رشد صنعت بیش از ۷ درصد بوده است.
 
وی بيان کرد: واردات کشور بیش از هشت میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده آن بوده که توانستیم عمده کالاهای مهم را در سطح کشور تولید کنیم.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته در همه استان‌ها با افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در شهرك‌ها و نواحی صنعتی مواجه بودیم.
 
رسولیان افزود: قراردادهای واگذاری حق بهره برداري در سال گذشته ۱۱ هزار و ۶۰۰ مورد بوده که بیش از ۵ هزار هکتار زمین برای احداث واحدهای صنعتی واگذار شد که این آمار دو برابر سال قبل از آن است.
 
وی اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد که پارسال رشد سرمایه گذاری در شهرک‌ها و  نواحی صنعتی بیش از ۳۰ درصد بوده است.
 
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: این رویدادهای مهم به مدد بخش خصوصی اتفاق افتاد و امسال نیز با توجه به شعار سال "تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" با برنامه منسجم و عملیاتی کار آغاز شده است.
 
رسولیان تصريح كرد: از همان ابتدای سال در سه بخش بسته‌ای تدوین شد که شامل اصلاح قوانین و مقررات، اجازه مشارکت به بخش خصوصی، ایجاد شهرک‌های صنفی در حاشیه شهرهای بزرگ و برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص تفویض برخی اختیارات به استان‌ها برای کاهش سطح بروکراسی اداري بوده است.
 
وي يادآور شد: در سال گذشته با احياء واحدهای راكد شهرک‌های صنعتی ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در این بخش ایجاد شد.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: امسال نیز بسته احیاء ۱۶۰۰ واحد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و ۴۰۰ واحد در خارج از آن را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
 
رسوليان تأکید کرد: سال گذشته در کهگیلویه و بویراحمد ۳۵ واحد تملیکی احیاء شد که امید است سال جاری نیز همین روند ادامه داشته باشد.
 
وی افزود: تفاهم نامه‌ای با شورای هماهنگی بانک‌ها امضاء شده که واگذاری با پرداخت نقدی و تخصیص ۵ ساله اتفاق بیفتد.
 
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه كرد: امسال بسته مشوقی برای واحدهای مستقر در شهرك‌ها و نواحی صنعتی تدوین شده كه چنان‌چه طرح‌هاي صنعتي درحال ساخت و ساز بتوانند پیش از موعد مقرر به بهره برداری برسند، از ۳۰ درصد معافیت برخوردار می‌شوند.
 
رسولیان ادامه داد: در مناطق محروم استان‌های مختلف کشور ۵۰ درصد تخفیف را برای سرمایه گذاران قائل می‌شویم تا آمایش سرزمینی و توازن صنعتي عملیاتی شود.
 
وي بیان کرد: سال گذشته ۱۳.۵ میلیارد تومان از منابع داخلی به کهگیلویه و بویراحمد اعطاء و به توسعه صنعت این استان کمک شد.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس آخرین آمار، ۵۳ واحد در استان کهگیلویه و بویراحمد در مرحله نصب سوله و ۱۲ واحد نصب ماشین آلات هستند و به آن‌ها توجه ویژه‌ای خواهد شد.
 
رسولیان اظهار امیدواري كرد با حمایت از حوزه صنایع و بسته‌هاي حمايتي و تشويقي،امسال اشتغال ۱۰۰ هزار نفری در شهرك‌ها و نواحی صنعتی کشور رقم بخورد.
 
وي افزود: هیچ محدودیتی در تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی وجود ندارد و از سرمایه گذاران حمایت خواهد شد.
 
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به موضوع احیاء مسئولیت‌های اجتماعی شركت‌هاي بزرگ اضافه كرد: این طرح در قالب اقتصاد مقاومتی در دست اجراست که مردم توانمند شوند.
 
رسوليان ادامه داد: تا کنون ۱۱ استان در کشور پيش قدم و کار شروع شده است و در استان کهگیلویه و بویراحمد نيز این کار با کمک بنگاه‌های اقتصادی آغاز می‌شود.
 
وي خاطرنشان كرد: تعهد کرده‌ایم در حد توان برای تأمین مالی زیرساخت شهرک‌های صنعتی کمک کنیم و تا کنون ۵۰ میلیارد تومان برای توسعه شهرک‌های صنعتی در این استان توافق شده است.
 
عملکرد کهگیلویه و بویراحمد در زمینه احیاء واحدهای صنعتی ۶ برابر کشور است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نيز در اين نشست گفت: بر اساس آخرین بررسی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، عملکرد اين استان در زمینه احیاء واحدهای صنعتی ۶ برابر میانگین کشور است.
 
حسین کلانتری افزود: سال گذشته بیش از ۱۳.۵ میلیارد تومان از اعتبارات در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای توسعه نواحی صنعتی این استان هزینه شد.
 
وی اضافه كرد: تفاهم نامه توسعه زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی و عرصه‌های صنعتی با هم افزایی در تخصیص اعتبارات استانی و ملي سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران امضاء شده و این مناطق به لحاظ زیرساختی توسعه می‌یابند.
 
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: همچنین تفاهم نامه به ظرفیت رسانی ۸ واحد تولیدی در سطح استان کهگیلوبه و بویراحمد شامل سیمان مارگون، سیمان یاسوج، پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهدشت، آجر دهدشت، سینره و ... مبادله شد.
 
کلانتری اظهار داشت: به منظور حمایت از سرمایه گذاران و تولید در برخی مناطق محروم استان با كمترين قيمت زمین در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
 
وی تصريح كرد: امسال با توجه به شعار سال مشوق‌های خوبی از سوی دولت برای تولید و ارائه تسهیلات مطلوب به سرمایه گذاران درنظر گرفته شده است.
 
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: تلاش دولت در ماه‌های آخر فعالیت جدی است و منابع مورد نیاز ابلاغ و یا تخصیص می‌یابند.
 
در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد تفاهم نامه احياء مسئولیت‌های اجتماعی در راستای به ظرفیت رسانی ۸ واحد تولیدی در سطح استان کهگیلوبه و بویراحمد و تفاهم نامه توسعه زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی و عرصه‌های صنعتی با هم افزایی در تخصیص اعتبارات استانی و ملي سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران امضاء و مبادله شد.
 
© گزارش تصويري
  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,کهگیلویه و بویراحمد,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 14132
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب